Kycklingmedaljonger med enbärssås

Serverar: 4 portioner

Jättegått med enbärssåsen

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 msk smör
  • Sås
  • 2 scharlottenlökar
  • 10 enbär
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1½ msk kycklingfond
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • ½ tsk rosmarin, torkad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Finhacka löken. Stöt enbären lite lätt. Fräs lök och enbär i smöret tills löken är mjuk. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt kycklingfond och grädde. Koka ca 5 min. Smaksätt med rosmarin, salt och peppar.
    2. Skär varje kycklingfilé i fyra diagonala skivor. Bulta ut dem så att de blir tunna. Vänd skivorna i mjöl. Stek dem i smör 2-3 min/sida tills de är brynta och genomstekta. Sila och värm såsen.
    3. Servera kycklingmedaljongerna med sås. kokt potatis, lättkokta grönsaker och rårörda lingon.

    Liknande recept

    20 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben