Panerade kycklingmedaljonger

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Provade dem här goda panerade kycklingbitar, och är överförtjust! Glömde att ta bild på dem, så därav bilden från nätet! Jag serverade till stekt potatis och sallad på tomater, gurka och rödlök.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 150 g soppgrönsaker
  • 1 ägg
  • 1 skiva gammalt vitt bröd
  • 1 msk mjölk
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar finmalen
  • 50 g smör (rumsvarmt)
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 liten gul lök
  • 200 g tunt skivad Gouda ost
  • För panering
  • 2 msk vetemjöl
  • 1-2 uppvispade ägg
  • 3-4 msk majsmjöl
  • Solros eller rapsolja efter behov
  • Instruktioner

    1. Skala och tvätta soppgrönsakerna. Dela kycklingfilén i mindre bitar. Lägg allt i en kastrull, häll på vatten och koka tills kycklingen är klar (ca 20 minuter). Ta ut köttet, låt svalna och mal i en köttkvarn eller hacka riktigt, riktigt fint.
    2. Doppa brödskivan i mjölken, krama ur vätskan sedan och blanda med köttet. Tillsätt 1 ägg, 40 g smör, salta och peppra. Blanda nu allt ordentligt med händerna.
    3. Under tiden fräs den hackade löken i 10 g smör, tillsätt de skivade champinjoner och låt det puttra i nån minut. Ta åt sidan och låt svalna lite.
    4. Dela köttet i 4 lika stora rektanglar. På ena sidan av varje rektangel lägg nån skiva av Gouda osten, ovanpå läggs lite champinjonfräset. Vik över andra delen, tryck till med händerna (speciellt vid sidorna).
    5. Doppa varje medaljong först i vetemjöl, sedan i äggen och till sist i majsmjölet. Lägg åt sidan i 10 min, så att paneringen hinner torka lite.
    6. Stek i en djup stekpanna på medelhög värme.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    dana 19 december 2009

    Hej! låter så gott. Det ska jag testa::-)

    nataliep 20 december 2009

    Hoppas att ni kommer att tycka om denna krispiga varianten på kyckling :) Lägg gärna upp egen bild!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben