Enchiladas de la Casa

Serverar: 8 portioner

Det är svårt att motstå dessa enchiladas, kryddigt kött inslaget i mjuk tortilla och bakade med salsa och ost.

Ingredienser

  • 4 salladslökar
  • 3 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk chiliflingor
  • 500 g blandfärs
  • 2½ dl majskorn
  • 2½ dl kokt ris
  • 8 mjuka vetetortillas
  • 3½ dl tomatsalsa
  • 3½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Hacka salladslöken, den vita och den gröna delen för sig. Tärna tomaterna fint. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek den vita delen av salladslöken med spiskummin, chiliflingor och köttfärs 8-10 minuter, smula under tiden färsen med en gaffel, tills allt är väl brynt och blandat.
    2. Tillsätt tomaterna och 2½ dl vatten och koka upp. Låt sjuda cirka 10 minuter tills all vätska kokat bort. Rör ner majs och ris, värm upp, ta av från värmen och låt svalna.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg cirka 1 dl av köttfärsen i mitten på varje tortilla och rulla ihop. Lägg enchiladasen med skarven nedåt i en ugnssäker form.
    4. Skeda upp salsan i ett jämnt lager på enchiladasen och strö över osten. Ugnsbaka 20 minuter tllls allt är genomvarmt och osten har smält och är gyllene. Strö över den gröna salladslöken och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben