Enchiladas med lite hetta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Denna kan göras både vegetarisk eller med köttfärs Mumma!!!

Ingredienser

  • 1 pkt keso med chilismak
  • 1 klyfta vitlök (eller efter smak)
  • 1 dl riven ost
  • 0,5 dl green chili (finns bland tacohyllorna)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 2 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk tacosås
  • 0,5 dl green chili
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök (eller efter smak)
  • 2 dl crème fraiche tomat/basilika
  • Serveras i
  • 1 pkt tortilla (Gärna mediumstorlek)
  • Alternativ
  • 250 g nötfärs (Om man inte vill ha veggo)
  • Tacokryddmix (Att krydda köttfärsen med)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda alla ingredienser till röran, alltså keso, vitlök (pressad) ost, green chili, salt och peppar. Om du vill ha med kött så stek köttfärsen med tacokryddan och blanda sen med röran.
    3. Gör såsen genom att koka upp vatten, olja, tomatpuré, tacosås, green chili, salt, peppar och vitlök. Ta av kastrullen från värmen och rör i creme fraischen, sen får såsen inte koka, då skär det sig.
    4. Lägg röran på tortillias-bröd och gör rullar av dessa. Lägg i en ugnssäker form. Häll såsen på rullarna och häll lite riven ost över dem. Gratinera i ugn på 225 grader i ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben