Endive-, mango- och dadelsallad

Serverar: 6 portioner

Ett recept från "the Lyle´s Golden Syrup cookbook", en väldigt god variant på en sommarsallad, man kan köpa fryst tärnad mango i butiken istället för den färska.

Ingredienser

  • 1 endivesallad, den franska lite bittra sorten
  • 1 färsk mango
  • 1 röd paprika
  • 4 urkärnade dadlar
  • ½ dl persilja, hackad
  • Dressing
  • 1 rågad tsk dijonsenap
  • ½ tsk sellerisalt eller vanligt salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 msk sirap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk valnötsolja
  • Instruktioner

    Rensa salladen, tag av bladen ett och ett och lägg runt ett salladsfat med början utmed kanten och fortsätt runt tills hela fatet är täckt, ungefär halva salladshuvudet bör gå åt. Tärna mangon, lägg den i mitten av salladsbladen och arrangera röd paprika runt omkring, paprikan ska skivas, tag bort det vita, det kan bli bittert. Strö över dadlarna som skurits i bitar. Lägg senap, salt, peppar, sirap, vinäger och olja i en mixer. Mixa tills det tjocknat, tillsätt då valnötsoljan, obs! mixa inte mera nu. Droppa dressing över salladen, det som blir över serveras vid sidan om för den som vill ha mera dressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben