Endivsallad med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Endiv är en mycket god salladsvariant men det kan ibland hända att den är lite bitter i smaken. Ett bra knep är att sätta salladshuvudena i isvatten någon timme innan de skall användas.

Ingredienser

  • 1 burk knoppsparris , ca 300 g
  • ca 500 g räkor med skal , 250 g skalade
  • 2 endiver
  • 1 liten purjolök
  • Till sås
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl vispgrädde
  • Lite sparrisspad
  • Salt
  • vitpeppar
  • 1 msk finhackad purjo
  • Några droppar sherry
  • Instruktioner

    1. Häll upp sparrisen att rinna av och skala räkorna.
    2. Ansa och skär endiverna och purjolöken i tunna skivor. Finhacka lite av purjon till såsen.
    3. Varva endiver, purjo och sparris i en salladsskål eller portionsvis i coupeglas och lägg räkorna i ett lager överst.
    4. Blanda majonnässåsen och häll den ovanpå salladen utan att blanda om.
    5. Blanda salladen vid bordet just i serveringsögonblicket.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben