Endiv är en mycket god salladsvariant men det kan ibland hända att den är lite bitter i smaken. Ett bra knep är att sätta salladshuvudena i isvatten någon timme innan de skall användas.
Ingredienser
1 burk knoppsparris , ca 300 g
ca 500 g räkor med skal , 250 g skalade
2 endiver
1 liten purjolök
Till sås
0,5 dl majonnäs
0,5 dl vispgrädde
Lite sparrisspad
Salt
vitpeppar
1 msk finhackad purjo
Några droppar sherry
Instruktioner
Häll upp sparrisen att rinna av och skala räkorna.
Ansa och skär endiverna och purjolöken i tunna skivor.
Finhacka lite av purjon till såsen.
Varva endiver, purjo och sparris i en salladsskål eller portionsvis i coupeglas och lägg räkorna i ett lager överst.
Blanda majonnässåsen och häll den ovanpå salladen utan att blanda om.
Blanda salladen vid bordet just i serveringsögonblicket.