Energikickar

Serverar: 10 portioner

Perfekta att ta med som mellanmål eller innan/efter träning.

Ingredienser

  • 1 dl pekannötter
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl mandel
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl rågflingor
  • ½ tsk salt
  • 2 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • ½ dl rapsolja
  • 100 g mörk blockchoklad att doppa dem i
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hacka nötterna och mandeln grovt. Blanda alla ingredienser utom oljan. Rör i oljan droppvis.
    3. Platta ut smulmassan på en plåt med bakplåtspapper till en ca 1 cm tjock fyrkant, ca 10x30 cm. Tryck ihop den med händerna så att den blir så kompakt som möjligt.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och skär i portionsbitar. Kakan är fortfarande mycket smulig. Sära försiktigt på bitarna på plåten och låt bitarna rostas i ugnens eftervärme tills den kallnat, ca 3 timmar.
    5. Smält chokladen och doppa försiktigt ena änden av varje bit. Låt chokladen stelna i rumstemperatur, inte i kylskåp. Slå in varje bit i smörgåspapper och packa ner i väskan eller i en låda.

    Liknande recept

    2.5
    30 min
    12-24

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Smoothie
    En smoothie är en amerikansk energidryck som säljs på många coffee sho...

    Motion och mat
    Hur man äter när man tränar påverkar resultatet. Att få i sig rätt ene...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben