Perfekta att ta med som mellanmål eller innan/efter träning.
Ingredienser
1 dl pekannötter
1 dl cashewnötter
1 dl mandel
2 dl havregryn
1 dl rågflingor
½ tsk salt
2 dl farinsocker
1 ägg
½ dl rapsolja
100 g mörk blockchoklad att doppa dem i
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka nötterna och mandeln grovt. Blanda alla ingredienser utom oljan. Rör i oljan droppvis.
- Platta ut smulmassan på en plåt med bakplåtspapper till en ca 1 cm tjock fyrkant, ca 10x30 cm. Tryck ihop den med händerna så att den blir så kompakt som möjligt.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och skär i portionsbitar. Kakan är fortfarande mycket smulig. Sära försiktigt på bitarna på plåten och låt bitarna rostas i ugnens eftervärme tills den kallnat, ca 3 timmar.
- Smält chokladen och doppa försiktigt ena änden av varje bit. Låt chokladen stelna i rumstemperatur, inte i kylskåp.
Slå in varje bit i smörgåspapper och packa ner i väskan eller i en låda.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Smoothie
En smoothie är en amerikansk energidryck som säljs på många coffee sho...
Motion och mat
Hur man äter när man tränar påverkar resultatet. Att få i sig rätt ene...