Energirik rissallad

Serverar: 4 portioner

310 kalorier per portion Uppiggande rätt, full av långsamma kolhydrater som tillför kroppen energi under en lång tid och av livsnödvändiga vitaminer och mineraler.

Ingredienser

  • 1 ½ dl basmatiris
  • 1 ½ dl vildris
  • 2 squasher
  • Liten knippa persilja
  • 4 salladslökar
  • 1 röd paprika
  • 100 g sockerärtor
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk sesamfrön
  • Dressing
  • 2 msk soja
  • Saften av 1 citron
  • 1 tsk tabasco
  • Instruktioner

    1. Lägg riset i en stor kastrull och häll över kokhett vatten så att det täcker. Koka upp och sjud i 25-30 minuter, tills riset har blivit mjukt. Häll av vattnet och låt riset svalna.
    2. Riv squasherna på den grova sidan av rivjärnet. Hacka persiljan och salladslökarna. Förväll sockerärterna i ca 30 sekunder. Rosta sesamfröna och solrosfrön några sekunder i en torr stekpanna.
    3. lägg alla ingredienser till sallaen inklusive det kokta riset i en skål. Häll ingredienserna till dressingen i en burk med skruvlock och skaka väl.
    4. Häll dressingen över salladen, blanda alltsammans och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben