Rissallad med purjolök och spenat

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Kalorisnål och fräsch sommarsallad! Går lika bra att använda couscous eller bulgur i stället för riset.

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 7 dl vatten
  • 2 mindre purjolökar
  • 150 g färsk spenat
  • Saft från 1 citron
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt
  • VItpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten. Häll i riset, lite salt och rör om. Täck med lock och låt koka på svag värme tills allt vatten är absorberat (ca 20 minuter). Låt svalna lite.
    2. Tvätta purjolök riktig noga. Skär i runda bitar. Tvätta spenaten, torka med hushållspapper. Värm olivoljan i en stekpanna, och fräs purjon tills den har mjuknat. Lägg i spenaten och låt den fräsa tillsammans med purjon i 2-3 minuter.
    3. Blanda fräset med riset, häll i citronsaften och krydda med salt och peppar. Blanda väl och låt stå i kylskåpet tills det är dags att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben