Kalorisnål och fräsch sommarsallad! Går lika bra att använda couscous eller bulgur i stället för riset.
Ingredienser
3 dl ris
7 dl vatten
2 mindre purjolökar
150 g färsk spenat
Saft från 1 citron
2-3 msk olivolja
Salt
VItpeppar
Instruktioner
Koka upp vatten. Häll i riset, lite salt och rör om. Täck med lock och låt koka på svag värme tills allt vatten är absorberat (ca 20 minuter). Låt svalna lite.
Tvätta purjolök riktig noga. Skär i runda bitar. Tvätta spenaten, torka med hushållspapper.
Värm olivoljan i en stekpanna, och fräs purjon tills den har mjuknat. Lägg i spenaten och låt den fräsa tillsammans med purjon i 2-3 minuter.
Blanda fräset med riset, häll i citronsaften och krydda med salt och peppar. Blanda väl och låt stå i kylskåpet tills det är dags att servera.