Grillade räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Grillade räkor med bläckfisk ringar marinerade i vin och chili.

Ingredienser

  • 400 g råa tiger räkor skalade frysta
  • 200 g råa bläckfisk ringar frysta
  • 1 chili
  • 1 ½ dl olja
  • 1 ½ dl vitt vin
  • 3 vitlöks klyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 citron
  • Koriander
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda till en marinad av oljan vita vinet och skalet från citronen samt kryddorna Låt räkorna och bläckfisk ringarna marinera i ca 3 timmar.
    2. Varva räkor och bläckfisk på spettet Grilla ca 3 min på varje sida pensla med marinaden.
    3. Serveras med en rissallad. Öl eller en kall Rose passar till . Njut!

    Liknande recept

    4
    30 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben