Grillade räkor med bläckfisk ringar marinerade i vin och chili.
Ingredienser
400 g råa tiger räkor skalade frysta
200 g råa bläckfisk ringar frysta
1 chili
1 ½ dl olja
1 ½ dl vitt vin
3 vitlöks klyftor
1 tsk salt
1 citron
Koriander
Persilja
Instruktioner
- Blanda till en marinad av oljan vita vinet och skalet från citronen samt kryddorna
Låt räkorna och bläckfisk ringarna marinera i ca 3 timmar.
- Varva räkor och bläckfisk på spettet
Grilla ca 3 min på varje sida pensla med marinaden.
- Serveras med en rissallad.
Öl eller en kall Rose passar till .
Njut!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...