Engelsk ostkaka

Serverar: 8 portioner

Fräsch ostkaka, som trots namnet inte innehåller ost.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g digestive kex
  • 80 g smält smör
  • Fyllning
  • 1,5 msk gelatinpulver
  • 1 dl vatten
  • Saften av en halv citron
  • 2 dl socker
  • 1 brk kvarg
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Botten: Smula kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en pajform, ställ kallt.
    2. Fyllning: Blanda vatten och gelatinpulver, värm upp. Blanda citronsaften och 1 dl socker, rör ner i gelatinblandningen. Blanda ihop 1 dl socker och kvargen. Vispa grädden till skum.
    3. Blanda ihop gelatinblandningen, kvargen och den vispade grädden. Häll blandningen över pajskalet och garnera med strössel, riven choklad eller färska frukter.
    4. Låt stå kallt några timmar.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1
    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben