Engelska chookladkakor

Serverar: 40 portioner

Tid: 45 minuter

Kan inte misslyckas!

Ingredienser

  • 1 dl smält smör ( eller margarin)
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 100 gr smält blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Blanda det smälta smöret (eller margarinet) med socker, farinsocker och ägg. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker och rör ner det i smör/socker/äggblandningen. Klicka smeten på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda kakorna i 200 grader ca. 10 min. Smält blockchokladen i vattenbad. Lossa kakorna från plåten när de svalnat något och ringla över smält blockchoklad. ställ kakorna kallt för att stelna.
    2. Går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben