Engelska sconesskorpor
Serverar:
16 portioner
Serveras med smör och marmelad, helst nyrostade. .
Ingredienser
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
75 g margarin, kylskåpskallt
1 ägg
1 dl mjölk
Instruktioner
Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Klicka i det kalla margarinet och fördela det till en grynig massa.
Vispa ihop ägg och mjölk och häll det i degen. Rör snabbt ihop degen.
Rulla ut degen till en lång längd. Platta till den till ca 1 cm tjocklek och ca 6-8 cm bred.
Skär längden i 8 bitar och lägg på en plåt. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.
Låt bröden svalna, klyv dem med en vass kniv eller brödsåg och rosta dem guldgula i 150 grader ca 30 minuter.
Tips: Byt ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl. Man kan också smaksätta degen med 1 1/2 tsk mald kardemumma
Liknande recept
Engelska pepparkakor
5
100
1
Engelska teskorpor
20
Engelska/ Irländska julkakor
1
1
Engelska valnötskakor
Salta engelska cookies
5
1 h
100
1
Engelska miniscones med vispad crème fraichegrädde
16
Engelska scones
3.4
16
1
Engelska scones
4.9
8
Engelska kryssbullar
20
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!