Engelska sconesskorpor

Serverar: 16 portioner

Serveras med smör och marmelad, helst nyrostade. .

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 75 g margarin, kylskåpskallt
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Klicka i det kalla margarinet och fördela det till en grynig massa.
    2. Vispa ihop ägg och mjölk och häll det i degen. Rör snabbt ihop degen.
    3. Rulla ut degen till en lång längd. Platta till den till ca 1 cm tjocklek och ca 6-8 cm bred.
    4. Skär längden i 8 bitar och lägg på en plåt. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.
    5. Låt bröden svalna, klyv dem med en vass kniv eller brödsåg och rosta dem guldgula i 150 grader ca 30 minuter.
    6. Tips: Byt ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl. Man kan också smaksätta degen med 1 1/2 tsk mald kardemumma

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben