Enkel fiskgratäng

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 45 minuter

Så enkel att göra och så himla god. Barnen älskar den här rätten.

Ingredienser

  • 800 g fiskfileér
  • 5 dl kokbar cremé fraiche
  • 2 grönsaksbuljonger
  • 1/2 dl vatten
  • Ev. 1/2-1 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm citronpeppar
  • Kokta gröna ärtor
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Lägg fiskfileérna eller fiskblocken i en ugnsform, salta och krydda efter tycke. Jag brukar ha på ganska mycket citronpeppar, det blir så god smak av den.
    2. Blanda vattnet och grönsaksbuljongen i en kastrull, och värm tills buljongen lösts upp. Häll på cremé fraichen och rör om, späd ev. med lite mjölk om du vill ha mycket sås. Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen. 200 grader i ca 35-40 minuter.
    3. Koka potatis och servera med gröna ärtor till.
    4. Lycka till//Jenny

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (1)

    death_eater 16 januari 2010

    Jätteenkel och snabb att göra och jättegod =)

    Relaterade Artiklar

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben