Enkel fiskgratäng med turkisk yoghurt

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Tog det jag hade hemma. Så vitt jag vet finns inget annat likadant recept.

Ingredienser

  • 400 gram fisk, tex torsk eller liknande
  • Krossade tomater med basilika (tetra)
  • Broccoli eller annat grönt du gillar
  • Riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ta ett paket med den fisk du gillar, torsk eller liknande. Tina fisken så den går att dela i bitar. Lägg den i en ugnssäker form, salta och peppra efter smak. Lägg broccoli eller annan grönsak du gillar runt fisken.
    2. Ta sedan ungefär 5 dl turkisk yoghurt och rör ihop den med 0,5 paket krossade tomater med basilika. (finns färdiga små tetran). Smaka av så det blir lagom, häll sedan röran över fisk och grönsakerna. (Vill du ha mer sås ökar du bara lite på båda delarna) Ha sedan lite riven ost över alltihopa. In i ugnen på 225 grader i ca. 25 minuter. Servera med sallad och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 5 september 2009

    Mycket gott. Glömde bort broccoli´n, så den serverade jag bredvid. Det gick bra det också. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben