Enkla baguetter

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme 50 minuter

Enkla baguetter som inte kräver mycket jobb. Slarva inte med jäsningen, det är bland annat den som ger brödet dess arom. Baguetter är ett måste till sallader och medelhavsmat

Ingredienser

  • 0,5 pkt jäst
  • 4 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Vispa jästen och vattnet. Tillsätt olivoljan, saltet och honungen. Vispa lite till.
    2. Blanda i 10 dl av mjölet. Arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt jäsa i 1 timme.
    3. Ta upp degen på ett kraftigt mjölat bakbord och knåda den en stund. Dela den i tre delar och rulla ut varje del till plåtens längd. Låt jäsa i 20 minuter.
    4. Sätt ugnen på 275 grader. Vrid varje baguette och låt dem jäsa 20 minuter till.
    5. Grädda mitt i ugnen i 6 minuter, sänk värmen till 200 grader och grädda ytterliggare 7-8 minuter.
    6. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (2)

    motercykelmamma 29 april 2010

    Jag undrar om det är okej att frysa baguetterna?

    motercykelmamma 29 april 2010

    Glömde att fråga om det går att ut öka receptet till fler bröd.

    Relaterade Artiklar

    Picknick
    Ett av alla sommarens nöjen är att kunna äta sin lunch eller middag ut...

    Mer Tapas!
    Servera dina tapas som tilltugg, till förrätt eller varför inte til...

    Mat på SJ
    Att färdas genom Sverigeland med X2000 är bekvämt och smidigt. Man får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben