Enkla brödet

Serverar: 24 portioner

Lättbakat bröd som är godast nygräddat.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 1½ tsk salt
  • 250 g Kesella Mager kvarg
  • 14-15 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk 30-45 min. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och platta ut degen med händerna så att den täcker plåten. Skär degen i rutor med kniv. Låt degen jäsa ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Lägg på ett galler och låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (1)

    zonale 8 juni 2008

    Mycket lättbakat och gott. Hade ingen kesella hemma och tog grekisk youghurt i stället.

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Tomatsoppa
    Tomatsoppan är krämig, läcker och mycket enkel. Servera eventuellt...

    Valborgstips
    Knappt har man hämtat andan efter påsk, så är det dags för valborgs...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben