Entrecôte i mustig portvinssås

Serverar: 4 portioner

Dessa biffar serveras i en mustig rödvinssås med en doft av apelsin. De är lätta att laga och smakar delikat.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte à ca 150 g
  • 1 msk olivolja
  • 2 strimlor citronskal
  • 3 msk färskpressad apelsinsaft
  • 1 rosmarinkvist
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 2½ dl rödvin
  • 3 msk portvin
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Lägg biffarna i en form av glas eller porslin. Tillsätt olivolja, citronskal, apelsinsaft, rosmarin och peppar. Blanda och vänd så att biffarna täcks. Täck över och kyl över natten, vänd då och då.
    2. Ta ut biffarna ur kylen 30 minuter innan de ska stekas. Hetta upp en stekpanna, ta upp biffarna ur marinaden, låt dem droppa av och lägg dem i stekpannan. Bryn på båda sidor och lägg åt sidan.
    3. Häll det röda vinet och portvinet i stekpannan och sjud en-två minuter så att alkoholen avdunstar och vätskan reduceras något. Rör ner grädden.
    4. Lägg biffarna i såsen, låt sjuda en-två minuter och vänd biffarna i såsen. Lägg upp biffarna på tallrikar och droppa över såsen. Servera med grönsaker.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben