Entrecote med ört- och baconmums

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Enkelt och gott!! Perfekt till bjudning eller helg.

Ingredienser

  • 1 bit entrecote (ca 1 kg)
  • 1 pkt tärnad bacon
  • Ca 2 msk persilja
  • 1 msk hackad basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Gnid in köttet med olivolja, salt och peppar. Bryn köttet runt omkring, så att det får stekyta. Gör flera snitt i köttet, ganska djupa. Fyll med den stelnade baconröran med örter och pressad vitlök. Ställ in i ugnen i ca 40 min på ca 125 grader. Vänd och ös köttet 2 ggr under stekningen.
    2. Detta serverades till en krämig rotsaksgratäng, sallad och balsamvinägerdressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben