Entrecôte med rostade nötter och rödvinssmör

Serverar: 4 portioner

Grillad entrêcote med en sallad med rostade nötter och rödvinssmör.

Ingredienser

  • 4 skivor entrêcote à 200 g
  • Salt
  • Peppar
  • Rödvinssmör
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 75 g rumsvarmt smör
  • Salt
  • Peppar
  • Sallad med nötter
  • 200 g haricots verts
  • ½ rödlök
  • 1 ask minitomater
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 2-3 msk sweet chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra köttet runt om.
    2. Koka ihop vin, kalvfond och lök till ungefär hälften. Sila och blanda med smöret. Salta och peppra.
    3. Förväll haricots vertsen i lättsaltat vatten 3-4 minuter. Skär rödlöken och dela tomaterna. Hetta upp olja i en stekpanna, fräs bönorna med rödlöken och tomathalvorna i några minuter. Tillsätt nötterna och chilisåsen. Salta och peppra.
    4. Grilla köttet på hög värme ca 2 minuter på var sida. Servera med salladen och smöret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben