Entrecôte med svamp

Serverar: 4 portioner

Vem kan motstå en mör och smakrik entrecôte med svampsås?

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 4 entrecôte à ca 225 g
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 salladslökar
  • 4 portabellosvampar
  • 1 msk smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2½ dl rött vin eller köttbuljong
  • ½ tsk farinsocker
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Krydda köttet med hälften av saltet och pepparn. Lägg biffarna i stekpannan och stek efter smak 2-4 minuter på varje sida. Ta upp biffarna ur stekpannan. Täck dem med aluminiumfolie och håll dem varma.
    2. Hacka salladslöken. Ansa och skiva svamparna. Lägg smöret, löken och vitlöken i stekpannan och fräs cirka 5 minuter tills löken har mjuknat. Tillsätt svampen och fräs 4-5 minuter.
    3. Strö över mjölet och fräs cirka 30 sekunder under omrörning. Vispa ner vin och socker och koka upp. Låt sjuda tills såsen tjocknar och smaka av med salt och peppar. Lägg över biffarna på varma tallrikar och portionera upp såsen ovanpå.
    4. Servera med ugnsstekta klyftpotatisar eller bara en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben