Entrecôte med vinsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

På ett snabbt och lätt sätt trollar du fram en riktig festmåltid, som doftar ljuvligt av kryddor och vin.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte
  • 1 msk maizena
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller margarin
  • Vinsås
  • 1/2 dl hackad purjolök
  • 1 1/2 dl köttbuljong
  • 1/2 dl rött vin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 30 g smör eller margarin
  • ev 1 tsk maizena
  • Instruktioner

    1. Gnid in köttet med maizena och vitlök. Bryn matfettet i en stekpanna och stek köttet 2 - 3 minuter på varje sida (för rött kött) och 5 - 6 minuter (för genomstekt). Ta upp köttet och håll det varmt under folie.
    2. Gör såsen: Lägg purjolöken i stekpannan och fräs den ett par minuter på medelvärme. Tillsätt buljong och vin och låt småkoka ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
    3. Vispa ned matfettet klickvis. Tillsätt 1 tsk maizena, utrörd i litet vatten, om du vill ha såsen tjockare. Häll såsen över köttet och servera med råstekt eller kokt pressad potatis och brysselkål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben