Erikas vetebröd

Serverar: 1 portioner

Ett gott och enkelt bröd

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g smält smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 11 dl mjöl
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Skall jäsa i 40 minuter Fördela och platta ut degen i en långpanna ( ta gärna en stor långpanna så blir den inte så tjock). Bred fyllningen över degen
    2. Fyllning: 150 g smör ej smält 3 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 100 g philadelfiaost jäs ytterligare 30 minuter
    3. Pensla med ägg och strö över pärlsocker
    4. Grädda i 225 grader i 15 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matkarin 16 mars 2010

    Idag har jag bakat detta vetebröd och jag undrar om det verkligen ska vara bara 11 dl vetemjöl i degen. Den blir ju så lös så hur ska man kunna bre på den ganska hårda fyllningen? Jag ökade på med 3 dl mjöl och då fungerade det. Gott blev det iaf.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben