Estnisk pasha

Serverar: 4 portioner

En Estnisk påskdessert.

Ingredienser

  • 4 dl kesella
  • 120 g osaltat smör
  • 8 dl strösocker
  • 1-2 ägg
  • 4-5 msk hackad sötmandel
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 ½ msk hackad apelsinsuckat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 8 dl vispgrädde
  • Till garnering
  • Apelsinsuckat i strimlor
  • Instruktioner

    1. Rör smöret och sockret i en stor bunke tills det är väl blandat. Rör därefter i äggen, mandeln, vaniljsockret, suckaten, salt, samt citronskal.
    2. Alltsammans ska blandas väl. Tillsätt kesellan under omrörning. Vispa grädden och vänd ner den i blandningen. Lägg blandningen i ett durkslag eller i en sil klädd med silduk.
    3. Låt blandningen stå svalt några timmar för att en del vassle ska kunna rinna av. Stjälp upp desserten på fat och garnera med strimlor av apelsinsuckat. Servera rätten som dessert eller till kaffe i stället för tårta.

    Liknande recept

    4
    30 min
    10-12
    7
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben