Om man har soppa till middag passar det bra med en efterrätt som denna. Citronkakan, som är av estniskt ursprung, har gräddfil och citron i fyllningen.
Ingredienser
Kakbotten
150 g rumsvarmt smör eller margarin
½ dl socker
1 äggula
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
3 dl gräddfil
1 äggula
2 dl socker
½ dl pressad citronsaft
Rivet skal av 1 citron
2 äggvitor
Till garnering
Citronmelissblad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Skiva ned smör i en skål. Rör ihop smör, socker och äggula med trägaffel eller elvisp. Blanda bakpulver och vetemjöl och arbeta ned det i smörblandningen. Tryck ut degen i botten på en kakform, ca 24 cm i diameter, och ca 3 cm upp på kanterna.
- Vispa gräddfil med äggula, socker och citronsaft i en skål. Riv i citronskal. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ned dem i gräddfilsblandningen. Häll smeten i den klädda kakformen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jättegod och fräsch kaka!