Ethel och Leif s grahamsformar med blåbärsfyllning

Serverar: 12 portioner

Detta recept fick jag av Ethel och Leif, så därför heter det så.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl socker
  • 150 gr smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 3 dl blåbär
  • 1 ½ tsk potatismjöl
  • 3 msk ljus sirap
  • Instruktioner

    1. GÖR SÅ HÄR.
    2. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. 2. Smörj och mjöla en muffinsplåt med tolv fördjupningar.
    4. 3. Mät upp vetemjölet, grahamsmjölet, bakpulvret och sockret. Tillsätt matfettet och hacka samman till en smulig massa. Blanda ner ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
    5. 4. Forma degen till en tjock rulle som skärs upp i skivor. Platta ut varje skiva lätt i handen och lägg ner i fördjupningen i formen. Tryck upp degen en bit sa att den täcker ca 2/3 av kanten.
    6. 5. Lägg bären i en platspåse och tillsätt potatismjölet. Skaka om lätt så att mjölet fördelar sig jämnt. Lägg bären i mitten på kakorna.
    7. 6. Ringla sirapen över bären och grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 12-15 minuter.
    8. 7. Låt de nygräddade kakorna svalna en stund i formen innan de försiktigt lossas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben