Etiopisk pepparsås

Serverar: 6-8 portioner

Bako-blandning heter kryddan i den här såsen. Finns att beställa från:http ://www.duvan.se/peppar.shtm Tips! Använd endast 2 tsk...!!!

Ingredienser

  • 1/2 kg köttfärs
  • 1/2 kg rödlök
  • 1/4 kg smör
  • 2 msk Bakoblandning (peppar)*
  • 1 tsk salt
  • 3 - 4 tomater
  • * Detta är en ganska stark blandning , tycker man kan reducera mängden till ca 2 tsk
  • Instruktioner

    Löken hackas fint och torrbrynes i svag värme tills den blir gulbrun. Smält smöret. Blanda i Bakoblandning och saltet. Lägg i det malda köttet. Tomater finskärs och läggs i även de. Låt alltsammans puttra i 2-3 timmar. Späd med vatten och det behövs. Servera med ris, pasta eller vitt bröd. Gott till är rårivna morötter, russin, skivade bananer och strimlad sallad.

    Liknande recept

    5
    50 min
    15
    3

    Kommentarer (1)

    Jonaman 17 augusti 2008

    Denna rätt är barndomsminnen för mig! Vi brukade ibland ha hela ägg i. Köttfärsen kan bytas mot fintärnat nötkött. Fantastiskt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben