Ett gäng småbullar

Fint till mellanmål

Ingredienser

  • 25 g (½ paket) jäst, gärna för sötade degar
  • 5 dl ljummet vatten
  • 25 g smör eller margarin
  • 1½ tsk salt
  • 2 msk mörk sirap
  • 750 gram (ca 1,4 l) Kungsörnen Lantbrödsmjöl 4 sädesslag
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en degskål. Tillsätt vatten och rör om så att jästen löser sig. Klicka i matfettet. Tillsätt salt och sirap och rör om. Mät upp mjölet genom att hälla det luftigt direkt från påsen i ett litermått - utan att skaka måttet. Häll ner mjölet lite och lite och arbeta degen kraftigt, ca 4 minuter med maskin eller 8 minuter för hand, tills den känns smidig. Strö lite mjöl över degen och låt den sedan jäsa övertäckt med bakduk ca 30-40 minuter Knåda degen smidig på mjölat bakbord och dela i småbitar, lite mindre än du vill att dina färdiga bullar ska bli. Forma till små bullar och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ytterligare 20-30 minuter. Dessa bullar tycker jag gör sig bäst om man låter vara som de är, alltså låter bli att sminka med uppvispat ägg och frön. Det ska vara lite lantligt och rufft! Grädda i 225 grader ca 8-10 minuter. Låt svalna under bakduk

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben