Exklusiva köttfärsbiffar i gräddsås

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Min bästa bjudrätt. Är uppskattad av alla, både gammal som ung.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 3 ägg
  • 2 oxbuljongtärningar
  • 2 msk grädde
  • ½ tsk salt
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk soja
  • ½ lök
  • Ingredienser till såsen
  • 5 dl grädde
  • 2 msk margarin
  • Soja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken. Koka upp buljongtärningarna i 1/3 dl vatten. Rör ihop samtliga ingredienser till smeten och forma färsen till större "järpar".
    2. Bryn biffarna runt om på stark värme. Dom får inte vara genomstekta. Blanda grädde, soja efter behag (såsen ska vara brun) och salt i en ugnsfast form.
    3. Placera biffarna eftersom dom är brynta i formen. Klicka på ett par matskedar margarin och sätt därefter in formen i ugnen på 225 grader i 30 minuter. Serveras tillsammans med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Bappi 2 september 2009

    Saftig, enkelt och otroligt gott och full pott med siffror! Ps Bryn inte för länge för det blir brunt i ugnen också :-)

    gml 19 februari 2011

    Mycket goda biffar! Saftiga och fina. Såsen behöver något mer/annat än soya för den blir lätt för salt.

    awretman 9 november 2011

    Mycket god rätt som jag bjöd vänner på, mycket omtyckt av alla!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben