Exotisk frukt- och mandeltårta

Gott!

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 msk kakao
  • Fyllning
  • 0,5-1 dl crème fraiche
  • 1 mogen mango
  • 1-2 kiwi
  • 1 carambola
  • 1 passionsfrukt
  • Färska jordgubbar
  • 2 sharonfrukter
  • Ca 5 physalis
  • Instruktioner

    1. Börja med tårtbottnen. Smörj och bröa en rund form, ca 1,5 liter, gärna med en upphöjd kant.
    2. Riv mandelmassan grovt. Blanda den med äggen, ett i taget och rör kraftigt till en jämn porös smet. Tillsätt kakaon mot slutet.
    3. Häll smeten i formen och grädda i 175° i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
    4. Skär frukten i fina skivor/klyftor. Dela passionsfrukten och ev jordgubbarna. Bred ett tunt lager med crème fraiche överst på kakan. Lägg på frukten.
    5. Servera med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben