Curry, bacon, brieost och exotiska frukter - härliga smaker som samsas fint i denna ljuvliga paj!
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
3 msk vatten
Fyllning
1 gul lök
500 g skink- eller blandfärs
100 g tärnat bacon
1 msk smör eller margarin
Peppar
1 msk curry
1 pressad vitlöksklyfta
Ev. salt
2 ägg + 1 ägg till pensling
2½ dl matlagningsgrädde
Garnering
Exotiska frukter
Papaya
Kiwi
Carambola
100 g brieost
Instruktioner
- Arbeta samman ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Kavla ut degen och klä en pajform, 24 cm i diam. med 3/4 av degen. Låt vila kallt ca 30 minuter.
- Skala och hacka löken. Stek lök, färs och bacon i matfettet i en stekpanna. Tillsätt peppar, curry och vitlök. Smaka ev. av med lite salt.
- Förgrädda pajbottnen mitt i ugnen 200 grader ca 10 min.
- Rör ner ägg och grädde i köttfärsröran och fyll pajskalet med den.
- Sporra eller skär remsor av resten av pajdegen och lägg som ett galler ovanpå fyllningen. Pensla gallret med uppvispat ägg. Grädda pajen mitt i ugnen tills degen har fått fin färg, ca 25 min.
- Skär frukt och ost i skivor och garnera pajen med dem.
Liknande recept
Kommentarer (0)