Exotisk sallad med grillade kokosräkor

Serverar: 4 portioner

Passar utmärkt en varm sommardag!

Ingredienser

  • 600 g ekologiska tigerräkor (köps frysta, råa med skal)
  • Marinad
  • 5 limeblad
  • 3 citrongräs
  • 1 mild röd chili
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 lime (rivet skal)
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk fisksås
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 ask marchesallad
  • 1 gurka
  • 1 mango
  • 2 avokado
  • 1 papaya
  • 1 ask körsbärstomat
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 apelsin (saften)
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • några droppar tabasco
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Tina och skala räkorna men lämna stjärtfenan kvar.
    2. Finhacka limeblad och citrongräs, skiva chili och vitlök och blanda allt med rivet limeskal, socker, fisksås och kokosmjölk.
    3. Lägg upp salladen på ett fat, skala och tärna gurka, mango, avokado och papaya i stora tärningar. Dela tomaterna. Strö detta samt hackad koriander över salladen.
    4. Blanda apelsinsaft, honung, olivolja och tabasco. Krydda med salt och peppar. Rosta kokosen i en torr kastrull, hacka nötterna grovt och strö över salladen.
    5. Grilla räkorna i en rykande het grillpanna av gjutjärn och servera dem på salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben