Mustig bolognese med extra grönt blir en snabblagad och god middag!
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 zucchini
3 stjälkar selleri
1 paket bacon, 140 g
Olja till stekning
800 g nötfärs
2 msk tomatpuré
1 dl rödvin
1 burk krossade tomater, 400 g
2 tsk oregano
1½ tsk socker
Salt
Nymald svartpeppar
Tillbehör
400 g spaghetti
50 g parmesan
Hackad persilja
Instruktioner
Finhacka lök och vitlök. skala morötterna. Grovriv dem och zucchinin. Skär stjälksellerin i små tärningar. Stek bacon, lök, vitlök och alla grönsaker i lite olja i en gryta ca 5 minuter. Tillsätt köttfärsen och bryn den.
Rör i tomatpuré och rödvin och låt det småkoka tills vinet kokat in. Tillsätt krossade tomater, oregano, socker, salt och peppar och låt sjuda 15 minuter. Såsen ska bli tjock med endast lite vätska kvar. Smaka av.
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
Häll såsen på spaghettin i djupa tallrikar och toppa med riven parmesan och rikligt med hackad persilja.