Fänkål fylld med potatis och italiensk korv

Serverar: 4 portioner

Ugnsgratinerad fänkål fylld med ett smakrikt potatismos, salsiccia och rosmarin. Läckert och praktisk allt-i-ett rätt.

Ingredienser

  • 4 medelstora fänkålshuvuden
  • 5 potatisar
  • 4 salsiccia, italiensk korv
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk finhackad färsk rosmarin
  • 1 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Riven parmensaost
  • Servering
  • Gott lantbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Ansa fänkålen och skär av lite av stocken i mitten. Bryt loss bladen från huvudet. Fänkålsbladen ska hållas så hela som möjligt (för att kunna rymma fyllningen) Hacka de innersta späda bladen.
    3. Koka fänkålsbladen i lättsaltat vatten tills de mjuknat men fortfarande har kvar sin spänst. När 1 minut av koktiden återstår, lägg ner de hackade späda bladen. Häll av vattnet i ett durkslag och låt fänkålen svalna.
    4. Ta bort skinnet från salsiccian och smula ner den i en stekpanna och stek den i ett par minuter. Under tiden som fänkålen kokar, koka potatisen. Skala och pressa ner den i en skål.
    5. Tillsätt salsiccia, fänkålshack, riven parmesanost, olivolja, finhackad rosmarin, ägg, salt och peppar. Blanda ihop till en luftig blandning. Smaka av med salt och peppar.
    6. Fördela potatisblandningen i fänkålsbladen och lägg dem i en smord ugnsform. Skeda över lite olivolja och strö över riven parmesanost.
    7. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Servera med ett gott lantbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben