Fänkåls- och äppelröra med dijonnaise

Serverar: 8 portioner

Majonnäs och dijonsenap gör mycket gott. Gillar du inte hettan i dijonsenapen kan du bara ta lite mindre. Men fänkål och äpple får du inte dra ner på! Laktosfri och äggfri. Äggfri majonnäs? Finns på Astrid & Aporna, men även Coop X-tras lättmajonnäs är äggfri.

Ingredienser

  • 1 fänkålsstånd
  • 1 äpple
  • 1½ dl créme fraiche eller yoghurt, t ex Oatly iFraiche eller sojayoghurt
  • ½ dl majonnäs, t ex äggfri
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Halvera fänkålsståndet och skär bort den hårda roten. Skiva sedan fänkål och äpple fint. Lägg ner i en skål.
    2. Blanda ihop créme fraiche eller yoghurt, majonnäs, dijonsenap, salt och peppar i en annan skål. Vänd ner i fänkåls. och äppelblandningen. Låt stå lite innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben