Fänkålskräm med smak av getost

Serverar: 4-6 portioner

Toppen som dipp eller sås till fisk, potatis eller grönsaker.

Ingredienser

  • 2 små (ca 300 g) fänkålsstånd
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 1 dl grädde
  • 1 msk fin olivolja
  • 1 msk konc kycklingfond eller lantbuljong
  • 2/3 tsk finrivet citronskal+citronsaft
  • 1 tsk grovhackad färsk rosmarin eller 1/2 tsk torkad
  • 100 g getost
  • 1/2-1 tsk pernod
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ansa fänkålen från trista bitar och skär bort den träiga mittstocken. Koka fänkålen mjuk i lättsaltat vatten så att det precis täcker. Låt vitlöksklyftan koka med sista minuten.
    2. Kör fänkål och vitlök i matberdare till fint mos. Späd med fond, grädde, olivolja och kokvatten till krämig konsistens.
    3. Mixa ner citronskal, kryddor och getost i bitar. Smaka av med pernod, lite pressad citron, salt, nymald peppar och en pyttenypa socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Prima 29 september 2008

    "shit pomm fritt" va gott det lät. Måste jag spara o testa vid senare tillfälle .)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben