Fänkålssoppa med blåmögelost

Den milda anissmaken i fänkålen matchas utmärkt av blåmögelosten. Len och krämig soppa som känns riktig lyxig.

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 3 fänkålsknölar med blad
  • 1 potatis, skalad och tärnad
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 75 g blåmögelost, smulad
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en rymlig gryta. Tillsätt lök och låt småputtra under omröring i 4 minuter. Skär under tiden av de dilliknade bladen från fänkålen och spara dem.
    2. Resten av fänkålen skärs i mindre bitar och läggs i grytan tillsammans med potatisen. Häll på buljongen. Låt koka upp, sänk värmen och sjud under lock i ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
    3. Kör soppan slät i en matberedare. Häll tillbaka den i grytan, rör ner grädden och tre fjärdelar av osten samt smaka av med salt och peppar.
    4. Låt soppan bli genomvarm och ös upp den i portionsskålar. Fördela resten av osten i skålen och strö över fänkålsblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben