Färgglad kycklinggryta med curry

Serverar: 6 portioner

Tillagas medan riset kokar. Gott också till pasta. Kan göras till hur många personer som helst.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (stora)
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 lök
  • ev champinjoner
  • ev bambuskott
  • mjölk
  • redning på mjöl och mjölk
  • curry
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    Skär fileérna i ganska smala strimlor och fräs i stekpanna. Krydda med curry, salt och peppar. Lägg de stekta kycklingstrimlorna i annan gryta som kan vara på svag värme. Vispa ur stekpannan mellan gångerna som du steker, med lite mjölk för att få med all god smak som är kvar. Häll vätskan över kycklingen i grytan. Fräs strimlad lök och lägg över kycklingen. Fräs ihop paprikorna som är skurna i strimlor tillsammans med ev svamp och bambuskott. Krydda med curry. (Curryn skall alltid steka med för att få bästa smak. Grönsakerna skall bara bli mjuka. Häll på av vätskan och blanda i redningen för att det skall tjockna litegrann. Mängden vätska avgör du själv. Smaka av grytan ev får du krydda ytterligare. Klart att servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben