Färgglad kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Jag använder kycklingfilé till denna gryta, går alldeles utmärkt. Grönsakerna ska läggas i grytan mot slutet av tillagningen så att de behåller sin spänst.

Ingredienser

  • 1 kyckling eller 3-4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1 burk hela tomater
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 liten squash
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i ca 8 bitar. Skölj och torka av dem. Om du använder kycklingfilé, dela dessa i lite större bitar.
    2. Bryn kycklingdelarna gyllene runtom i lite matfett. Lägg över dem i en gryta. Krydda med salt och peppar.
    3. Tillsätt 1 dl vin och låt grytan puttra på svag värme under lock ca 20-25 minuter.
    4. Halvera tomaterna och lägg ner dem i kycklinggrytan tillsammans med sitt spad. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter under lock.
    5. Skala och grovhacka löken. Kärna ur och dela paprikorna i mindre bitar. Ansa och skär squashen i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt paprika, squash och vitlök. Låt det fräsa några minuter. Tillsätt 1/2 dl vin och låt det puttra någon minut.
    6. Rör ner grönsaksröran i grytan och låt allt puttra samman några minuter. Smaka av och strö över lite färsk timjan. Både kokt ris, pasta eller potatis smakar gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 19 oktober 2009

    Nu har jag o min särbo (lena vackert namn va) lagat denna rätt, vi tackar o bockar, hon neg lite också. Fem poäng såklart, yummy.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben