Färs med höstsmak

Serverar: 4 portioner

En god färsgryta som innehåller champinjonkräm, morot, purjolök, äpplen, syltlök och tomater.

Ingredienser

  • Ca 400 g köttfärs, gärna blandfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 msk matfett till stekning
  • Ca 1,5 tsk salt
  • 1 burk champinjonkräm
  • 1 msk soja
  • 1 stor morot
  • 1 purjolök
  • 2 äpplen
  • 1 dl syltlök
  • 2 tomater
  • Ca 1 dl buljong
  • Ev crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Bryn färs och hackad lök. Salta och tillsätt champinjonkräm och soja. Ansa morot, purjo och äpplen. Skär moroten i lövtunna skivor, purjon i knubbiga slantar och äpplena i klyftor. Blanda det i färsröran och låt puttra sakta 10-15 minuter.
    2. Tillsätt syltlök och tomatklyftor mot slutet. Späd med buljong under tiden röran puttra. Smaka av. Runda gärna av med crème fraiche. Servera med pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben