En god färsgryta som innehåller champinjonkräm, morot, purjolök, äpplen, syltlök och tomater.
Ingredienser
Ca 400 g köttfärs, gärna blandfärs
2 gula lökar
2 msk matfett till stekning
Ca 1,5 tsk salt
1 burk champinjonkräm
1 msk soja
1 stor morot
1 purjolök
2 äpplen
1 dl syltlök
2 tomater
Ca 1 dl buljong
Ev crème fraiche
Instruktioner
- Bryn färs och hackad lök. Salta och tillsätt champinjonkräm och soja. Ansa morot, purjo och äpplen. Skär moroten i lövtunna skivor, purjon i knubbiga slantar och äpplena i klyftor. Blanda det i färsröran och låt puttra sakta 10-15 minuter.
- Tillsätt syltlök och tomatklyftor mot slutet. Späd med buljong under tiden röran puttra. Smaka av. Runda gärna av med crème fraiche. Servera med pasta.
Liknande recept
Kommentarer (0)