Färs och levergryta

Serverar: 6 portioner

Räcker till 6 personer, gjord på nötfärs och kycklinglever.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 300 g champinjoner
  • 300 g nötfärs
  • 300 g kycklinglever
  • 3 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 krm torkad timjan
  • ½ dl grädde
  • 1 dl persilja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna eller gryta. Fräs den finhackade löken och vitlöken och de skivade champinjonerna ca 5 minuter så de får lite färg. Blanda ned färs och stek ca 3 minuter. Blanda ned kycklinglevern och stek ca 3 minuter.
    2. Häll på vatten och smula ned buljongtärningarna. Tillsätt tomatpurén, salt, peppar och timjan. Låt puttra ca 10 minuter. Blanda ned grädde och låt puttra någon minut. Strö över finhackad persilja och servera grytan med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben