Färsbiffar i gräddig tomatsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Snabbt och enkelt, brukar göra dubbelt upp.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 tsk soja
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och mjölk. Forma till 4 stora biffar. Stek biffarna i smör i en stekpanna i ca 5 minuter. Häll av vätskan från tomaterna och blanda med grädde och soja. Häll tomatblandningen runt biffarna i pannan. Låt dem puttra i 3–4 minuter. Servera med hackad basilika eller persilja, hackad rödlök och oliver. Kokt pasta, couscous eller potatis är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frucaos 1 april 2009

    Alla i familjen äter med god aptit av det här - så det får bra betyg. Jag häller inte av vätskan från tomaterna, och har tips från mamma om att ha i en msk kalvfond i såsen för att få lite mustigare smak på den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben