Färsbiffar i teriyakisås

Serverar: 4 portioner

Mustiga biffar i fin kombination med wok och nudlar och den underbara teriyakisåsen.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • + en äggula
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk smör
  • 200 g böngroddar
  • 250 g strimlade morötter
  • 1 strimlad paprika
  • 150 g grovhackad svamp, ex shiitake
  • 1 msk olja
  • Nudlar
  • Hackad persilja
  • Sås
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1-2 hackade vitlöksklyftor
  • ½ strimlad spansk chili
  • 1 tsk olja
  • 2 dl teriyakisås
  • 1 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet svälla i vattnet några minuter. Blanda i färsen, ägg, äggula, salt och peppar och rör till en smidig smet. Forma till 12 biffar. Stek biffarna i smör i en stekpanna några minuter på varje sida tills de fått vacker färg. Sänk värmen och låt biffarna bli genomstekta.
    2. Sås: Fräs ingefära, vitlök och chili i olja. Häll över teriyakisåsen och koka upp. Vid servering, häll sås över biffarna och strö över sesamfrön och servera resten av såsen i en skål bredvid.
    3. Woka böngroddar, morötter, paprika och svamp. Koka nudlarna. Servera biffarna med nudlar och de wokade grönsakerna, strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nilha 30 augusti 2009

    Mums mums! Riktigt gott! Hade champinjoner som svamp för det var vad jag hade hemma, skivade dem och hade i. Verkligen jätte gott och uppskattat bland vännerna också! Jag glömde sesamfröna iofs men jag saknade dem inte heller. Får jag komma ihåg nästa gång!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben