Färsbiffar med färska örter och persiljesås

Serverar: 4 portioner

Älskar alla sorter av färsbiffar, dessa tycker jag är supergoda.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 dl hackade örter av
  • Mejram
  • Timjan
  • Rosmarin
  • Oregano
  • Persilja
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Smör
  • Persiljesås
  • 1 ½ msk smör
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 4 dl grönsaksbuljong tärning eller fond
  • 1 dl grädde
  • 1 dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Låt ströbröd svälla med vattnet i en bunke. Tillsätt riven gul lök, köttfärs, ägg och hackade örter. Pressa i vitlöken. Salta och peppra och arbeta samman allt. Forma till biffar och stek.
    2. Hacka persiljan till såsen. Fräs smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med vatten och grädde. Tillsätt buljongen eller fonden, koka upp och sjud i 4 - 5 minuter.
    3. Lägg i persiljan och låt såsen sjuda några minuter till så smaken sätter sig. Avsluta med salt och peppar.
    4. Servera kokt potatis och en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben