Färsbiffar med glaserade svartrötter

Serverar: 4 portioner

Gott!!

Ingredienser

  • 600 g svartrötter
  • 1 gul lök
  • 100 g champinjoner (eller annan svamp)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1½ dl gräddmjölk
  • 1 tsk krossad grönpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 30 g mesost
  • ½ msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skölj och skala svartrötterna och skär dem i 6-8 cm långa bitar. Lägg dem i lita citronvatten. Häll av vattnet och koka dem sedan i nytt lättsaltat vatten ca 8 min. Ta upp och låt dem rinna av.
    2. Skala löken och hacka den fint. Hacka svampen. Fräs hacket i lite matfett i en stekpanna 2-3 min. Låt svalna
    3. Blanda svamp- och lökfräset, köttfärsen och äggen. Häll i gräddmjölk och rör färsen smidig. Smaksätt med grönpeppar och salt. Forma till biffar. Stek dem 3-5 min på varje sida.
    4. Fräs svartrötterna i lite smör. Späd med buljongen och smula över mesosten. Låt den smälta ner och glasera rötterna. Koka ett par minuter.
    5. Servera biffarna med svartrötterna, sallad och den något hopkokta buljongen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben