Färsbiffar med svampsås

Serverar: 4 portioner

Himla goda.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1 liten riven gul lök
  • Matfett till stekning
  • Sås
  • 1 burk champinjonsoppa
  • Grädde
  • Soja
  • Buljong
  • 1 burk skivade champinjoner eller färska
  • Instruktioner

    1. Arbeta färsen med saltet. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla i 10 minuter. Späd färsen med blandningen.
    2. Krydda och blanda i ägg och lök. Forma färsen till biffar och stek dem knappt färdiga. Slå över den outspädda svampsoppan. Låt biffarna puttra en stund i såsen.
    3. Smaka av med grädde, soja och eventuellt lite buljong beroende på sältan - olika soppfabrikat har olika sälta. Fräs svampen i lite matfett och blanda ned. Servera med kokt potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben