Färsbiffar med svampsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Välj rena havregryn, red med majsstärkelse. Välj laktosfritt smör och grädde

Ingredienser

  • ¾ dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk smör
  • Sås
  • 200 g skivad svamp
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl sky +
  • Köttbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 msk soja
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Kapris
  • Instruktioner

    1. Blanda gryn, mjöl och vatten. Låt svälla ca 10 min. Tillsätt färs, ägg och kryddor. Forma 8-12 biffar. Stek biffarna i smör, ca 10 min.
    2. Stek svampen i smör. Rör ner mjöl, buljong, grädde och soja. Salta och peppra. Koka upp under omrörning och sjud 5 min. Häll såsen över biffarna och värm. Servera biffarna med kapris, kokt potatis och kokta morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben