Färsbiffar med tapenade (från Viktväktarna)
Serverar:
4 portioner
7,5 "poäng"/portion
Ingredienser
400 g nötfärs (10%)
2 msk tapenade
2 st tomater
2 msk basilika
1 tsk olivolja
5 dl kokt pasta
2 st morötter
1 bit gurka
2 dl matlagningsyoghurt (max 8%)
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Instruktioner
Smaksätt färsen med tapenaden, salt och 1 tsk av den hackade basilikan. Forma till 4 biffar, grilla eller stek dem i en panna.
Riv morötter och gurka. Blanda med yoghurt, pressad vitlök och salt.
Lägg pastan i en skål. Hacka tomaterna och blanda dem med resten av den hackade basilikan, salt, peppar och olivolja. Rör ner pastan i tomathacket.
Servera till biffarna och yoghurt.
Liknande recept
Färsbiffar med rostade morötter & äppel-currysås
5
4
2
Grillad färsbiff med champinjoner
1
25 min
2
1
Färsbiffar med feta och tomatsås
20 min
4
Guacamole (ViktVäktarna)
5
4
2
Hawaiifilé (ViktVäktarna)
5
2
3
Färsbiffar med äppelcidersås
4
4
2
Färsbiff med morotstzatziki
4
Färsbiffar med dragonsmak
5
4
1
Viktväktarnas kladdkaka med hallon och blåbär
5
30 min
10
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!