Färsbiffar med tapenade (från Viktväktarna)

Serverar: 4 portioner

7,5 "poäng"/portion

Ingredienser

  • 400 g nötfärs (10%)
  • 2 msk tapenade
  • 2 st tomater
  • 2 msk basilika
  • 1 tsk olivolja
  • 5 dl kokt pasta
  • 2 st morötter
  • 1 bit gurka
  • 2 dl matlagningsyoghurt (max 8%)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smaksätt färsen med tapenaden, salt och 1 tsk av den hackade basilikan. Forma till 4 biffar, grilla eller stek dem i en panna.
    2. Riv morötter och gurka. Blanda med yoghurt, pressad vitlök och salt.
    3. Lägg pastan i en skål. Hacka tomaterna och blanda dem med resten av den hackade basilikan, salt, peppar och olivolja. Rör ner pastan i tomathacket.
    4. Servera till biffarna och yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben