Färsbiffar med viltsmak

Serverar: 4 portioner

Lite Norrland över smaken!

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 liten gul lök
  • 150 g vitt bröd
  • 1½ dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 2 ägg
  • 2-3 msk Fjällbrynt messmör
  • 1½ tsk salt
  • 1½-2 krm peppar
  • Smör till stekning
  • Viltsås
  • ½ msk torkade enbär
  • 1 msk smör
  • 3 msk Fjällbrynt messmör
  • 1 msk soja
  • 2 dl buljong (tärning)
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och fräs den i smör. Låt svalna. Skär brödet i mindre bitar. Häll på mjölken och låt brödet svälla. Tillsätt färs.ägg, messmör, salt och peppar. Blanda väl och späd med vatten till bra konsistens. Forma till biffar som steks i smör ca 3 minuter på varje sida.
    2. Sås: Krossa enbären och smörfräs dem. Tillsätt messmör, soja, buljong och crème fraiche. Koka upp såsen under omrörning och smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt potatis och haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Josses 13 november 2010

    Dessa kommer jag att göra igen! Hade tyvärr för lite messmör hemma så det räckte nästan inte till såsen. Nästa gång ska jag göra dubbelsats av biffarna. Mumsiga var de!

    farmoringer 28 januari 2011

    Det var gott det här. Men kommer att minska lite på enbären i såsen till nästa gång. Blev lite väl utmärkande för min smak. Men annars helt klart godkänt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben