Färsbiffar Provencale

Serverar: 4 portioner

En riktig festmiddag är de här goda biffarna.

Ingredienser

  • 500 g oxfärs
  • 1 dl grädde
  • 1 äggula
  • 2-3 tsk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Sås
  • 200 g färska champinjoner
  • 3 dl mellangrädde
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk äkta soja
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    Arbeta samman färsen med grädde, äggula, senap, salt och peppar till en smidig smet. Forma 8-10 biffar. Stek dem gyllene ca 3 minuter på varje sida. Tag upp dem och håll dem varma. Ansa och skiva svampen. Bryn den i lite matfett. Tillsätt grädde, senap, pressad vitlök och soja. Låt såsen koka på svag värme ca 5 minuter. Krydda. Rör i den då och då. Smaka av. Lägg tillbaka biffarna med skyn som bildats, i såsen. Låt allt bli genomvarmt. Strö över klippt persilja. Servera med klyftpotatis och en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kicki8 29 oktober 2008

    Mycket god biffar. Hela familjen tycket det var gott. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben